Harta site-ului
Ajutor
Ședința de constituire a Consiliului raional Dubăsari petrecută cu succes
Ședința de constituire a Consiliului raional Dubăsari petrecută cu succes

În temeiul Hotărârii nr. 82 din 23 noiembrie 2023 a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Dubăsari nr. 15 prin care au fost validate și atribuite mandatele de consilier în Consiliul raional Dubăsari și în conformitate cu art. 32 din Codul electoral nr. 325/2022, art. 42 alin. (2) din Legea nr. 436/2006 privind administrația publică locală, pct. 1 din Regulamentul-cadru privind constituirea și funcționarea consiliilor locale și raionale, aprobat prin Legea nr. 457/2003, Comisia Electorală Centrală a hotărât să convoace pentru data de 28 noiembrie 2023, ora 14:00, în prima ședință, consilierii Consiliului raional Dubăsari (adresa: com. Coșnița, str. Păcii, nr. 70).
Conform  numărului populației raionului Dubăsari, Consiliului raional Dubăsari i se atribuie 27 de mandate de consilier raional.
În urma alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, și validării acestora de către CEC, în mandatul 2023-2027, acced următoarele formațiuni politice: Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – 8 mandate (3160 voturi); Partidul Acțiune și Solidaritate – 8 mandate (2873 voturi); Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei – 6 mandate (2119 voturi); Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – 3 mandate (1362 voturi) și Partidul Mișcarea Respect Moldova – 2 mandate (977 voturi).
Prima ședință este prezidată de cel mai vârstnic consilier și asistat de cel mai tânăr. Ședința de constituire a Consiliului raional Dubăsari, la care au participat toți cei 27 de consilieri raionali, a fost condusă de dl Petru Porubin, președintele ședinței și dna Zinaida Stasev.
Ordinea de zi a primei ședințe este stabilită în Legea Nr. 436 din 28-12-2006  privind administraţia publică locală, art. 13 alin (3) și a inclus următoarele proiecte de Decizie:
1) Cu privire la aducerea la cunoștință a Hotărârii Consiliului electoral al circumscripției raionale Dubăsari nr. 15 privind atribuirea mandatelor de consilier în Consiliul raional Dubăsari;
2) Cu privire la iniţierea constituirii fracţiunilor, alianţelor, blocurilor;
3) Cu privire la iniţierea constituirii comisiilor consultative de specialitate.
Președinta Consiliului electoral al circumscripției raionale Dubăsari nr. 15, dna Ana Nițulaș a dat citire Hotărârii Consiliului electoral al circumscripției raionale Dubăsari nr. 15 privind atribuirea mandatelor de consilier în Consiliul raional Dubăsari.
Pe marginea celei de-a 3 chestiuni din ordinea de zi s-a decis constituirea a 3 comisii de specialitate în număr de 9 consilieri fiecare.
Toate proiectele de decizie au fost aprobate cu votul unanim al consilierilor.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ședința de constituire a Consiliului raional Dubăsari petrecută cu succes - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta